Betonmast bygger nytt bostadskvarter i Stockholm

Betonmast Mälardalen har tecknat avtal med HSB Bostad gällande 152 bostadsrätter i den framväxande Bromstensstaden i nordvästra Stockholm. Ordersumman uppgår till cirka 255 miljoner kronor.

Bromstensstaden är ett viktigt bidrag för att uppfylla Stockholms mål om 140 000 nya bostäder till år 2030. Området tillhör Spånga-Bromsten stadsdel och ligger cirka 10 minuter med pendeltåg från Stockholm City. Bromsten har sedan många år tillbaka förknippats med industrier och genomgår just nu en omvandling till stadsmiljö. Visionen är en fortsatt trevlig småstad med stort utbud av bostäder, service och närhet till kollektivtrafik.

Kvarteret Ester omfattar nybyggnation av fyra hus i 4-6 våningar och totalt 152 kvadratsmarta bostadsrätter med balkong och uteplats. Lägenheterna varierar i storlek från ettor till fyror. I projektet ingår även underbyggt garage samt butikslokaler i bottenvåningen. Totalyta är 15 400 kvadratmeter. Projektet miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Detta är Betonmasts tredje projekt för HSB Bostad, säger Marcus Garheden, VD Betonmast Mälardalen. Vi ser fram emot ytterligare ett gott samarbete och gläds över att få bidra till utvecklingen av Bromstensstaden.

Byggstart sker under fjärde kvartalet 2021, inflyttning sker våren 2024.