Byggstart efter säljsuccé i Grönalunds Trio i Lund

Intresset för att bo i Nordrs lägenheter på Väster i Lund är stort. Efter stark försäljning väntar nu byggstart för projektets 63 bostäder.

Bostadskvarteret som ska byggas har fått namnet Grönalunds Trio och består av totalt 63 lägenheter som fördelas på tre bostadshus. Lägenheterna har ett frånpris om 1 595 000 kr och har en boyta om 36-150 kvadratmeter som fördelas på 1-6 rum och kök. Första inflyttning är planerad till april 2023.

– Det finns en stor efterfrågan på nya och moderna bostäder i Lund och speciellt på Väster ser vi att intresset och priserna har ökat de senaste åren. Försäljningen har gått väldigt bra och redan innan byggstarten nu i maj har vi sålt cirka 70% av alla bostäder i projektet, säger Leif Danielsson, VD för Nordr Sverige

Grönalunds Trio är bra exempel på hur Nordr arbetar med att förtäta och förädla städer med attraktiva bostäder. Arkitekturen i det nya bostadskvarteret karakteriseras av branta silverfärgade och glänsande plåttak som bryter av mot den mjukare gestaltningen med vacker träfasad och ribbverk.

– Våra köpare kommer främst från Lund men vi ser även inflyttning från kringliggande orter såsom Bjärred, Eslöv, Vellinge, Åkarp och även från Helsingborg och Kristianstad. Många uppskattar husens tilltalande arkitektur och lägenheternas genomtänkta planlösningar. Vi är stolta och förväntansfulla inför att se dessa vackra hus växa fram på Väster, säger Mats Lorentz, ansvarig säljare för projektet.