Padelpremiär för Sundbyberg när Fabriksparken får aktivitetspark

Efter 154 färdigställda och inflyttade lägenheter i Alpha 1 – Årets Byggnad i Sundbyberg 2020 – tar Skandia Fastigheter sikte på nästa steg för att göra Fabriksparken till en sprudlande oas. Mitt i området anläggs nu en pop-up-park med en mängd aktiviteter – bland annat Sundbybergs första padelbana. Dessutom planeras det för en rejäl uppgradering av Max Sieverts kabelfabrik, med förstklassiga arbetsplatser i industriromantiska miljöer.

Samtidigt som de nyinflyttade gör sig hemmastadda och ännu fler bostäder planeras i Fabriksparken, växer området vidare med nya spännande inslag. Just nu förvandlas den 3 000 kvadratmeter stora grusytan mellan Vasagatan och Löfströms Allé till en temporär aktivitetspark, som beräknas öppna innan sommaren. Det blir en självklar mötesplats, med sektioner för bland annat styrketräning, yoga, pingis, basket – och Sundbybergs första padelbana. Den fortfarande exploderande sporten har hittills lyst med sin frånvaro i staden, och efterfrågan är stor.

-Det är så klart en ära att få tillgodose Sundbyberg med sin första padelbana. Men aktivitetsparken blir mycket mer än så. Utöver de fasta stationerna har vi planer på att aktivera upp ytan med food trucks, tillfälliga matmarknader, träningspass och mycket mer. Satsningen har tagit form med hjälp av vårt egenutvecklade platsutvecklingsverktyg, som skattar stadsliv, identifierar åtgärder som kan stärka platser och nu hjälper oss i ett antal stadsutvecklingsprojekt, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

-Mitt mantra är att det som byggs i Sundbyberg ska göra vår stad ännu bättre för oss som redan bor här. Skandia Fastigheters satsning är ett utmärkt exempel på detta och bidrar till såväl trivsam stadsmiljö som ökad trygghet och bättre folkhälsa, säger Stefan Bergström, Stadsmiljö- och exploateringskommunalråd i Sundbybergs stad.

Parallellt med aktivitetsparken planerar Skandia Fastigheter även för att höja ambitionerna när det gäller kontorsbyggnaderna i Fabriksparken. I nuvarande skede är blicken riktad mot Max Sieverts kabelfabrik, med anor från 1800-talet. Huvudbyggnaden – som i sin framtida skepnad går under namnet Koppartråden – utreds nu för en vidareutveckling med 12 000 kvadratmeter högklassiga arbetsplatser med fokus på flexibilitet, sociala ytor, kreativa miljöer och en rejäl portion industriell charm.