PATRIZIA köper bostadsfastighet i Västerås för cirka 435 miljoner kronor

PATRIZIA AG har förvärvat en flerfamiljsfastighet i Västerås på uppdrag av sina institutionella kunder från Bonava genom en forward funding-affär värd cirka 435 MSEK.

Fastigheten kommer, när den är färdig 2023, att ha 162 lägenheter i olika storlekar i utmärkt läge vid vattnet i centrala Västerås, och erbjuda möjlighet till ett attraktivt modernt boende. Den lokala hyresmarknaden för bostäder i Västerås har utvecklats väl med positiva underliggande faktorer, inklusive en låg vakansgrad och hög efterfrågan på bostäder, med upp till fyra års bostadskö.

Västerås är Sveriges sjunde största stad och Stockholm kan nås med direkttåg på under en timme, vilket gör Västerås till en eftertraktad plats för pendlare. Stockholm Arlanda flygplats ligger drygt en timmes bilresa bort.

–Västerås gagnas av starka nationella och internationella transportförbindelser såväl som ett centralt geografiskt läge i Sverige, vilket bidrar till karaktären på stadens lokala bostadsmarknad med låg risk och hög efterfrågan. Den här fastigheten i stadens mest attraktiva läge, kommer erbjuda invånarna enkel pendling till Stockholm och en mängd lokala bekvämligheter som tilltalar en bred bas av potentiella hyresgäster säger Jörg Laue, Head of Transactions Nordics, PATRIZIA.

–Den här affären utökar PATRIZIAs meritlista när det gäller att generera säker avkastning för våra klienter genom investeringar i framtidssäkra tillgångar, säger Johan Öhlund Lagerdahl, Sverigechef PATRIZIA. Jag är glad att vi tillsammans med Bonava tar en aktiv roll i skapandet av det nya Västerås, genom att leverera välbehövliga hyresbostäder av hög kvalitet. Vi fortsätter att aktivt söka nya investeringsmöjligheter i Norden.