Peab bygger ny skola i Kautokeino

Peab har fått uppdraget att bygga en ny grundskola med idrottshall och simbassäng. Beställare är Kautokeino kommun och kontraktssumman uppgår till 207 miljoner norska kronor.

Den nya Kautokeinoskolan ska uppföras på samma tomt som den nuvarande grundskolan och byggas in i den omgivande terrängen för att binda ihop inomhus- och utomhusmiljöerna. Den samiska kulturen är ett bärande element i arkitekturen och skolan ska utformas yteffektivt och enligt nationella krav samt med omfattande användning av massivt trä. Skolan kommer att ta emot elever från första till tionde klass.

– Som lokal samhällsbyggare är vi oerhört stolta över att nu har tecknat avtal om att bygga den här fantastiska skolan. Det här är ett projekt med stor påverkan på lokalsamhället som ger oss möjligheten att bidra till ökad sysselsättning i Kautokeino, såväl genom lokala inköp och leverantörer som rekrytering lokalt, säger Gro Skaar Knutsen, regionchef på Peab.

Byggstart är under sommaren 2021 och skolan beräknas vara färdigställd hösten 2022. Uppdraget är en totalentreprenad i partnering.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2021.