Skanska renoverar historiskt byggnadskomplex till lyxhotell i Helsingfors

Skanska har tecknat avtal med Ylva om att renovera ett historiskt byggnadskomplex till ett lyxhotell i Helsingfors, Finland. Kontraktet är värt EUR 47M, cirka 480 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Norden för det andra kvartalet 2021.

Hotellet är det första i Norden som kommer att ingå i hotellkedjan Hyatt. Projektet kommer att kombinera tre separata byggnader till ett hotell som kommer att få 224 rum samt restaurangutrymmen, med en total yta på cirka 21 000 kvadratmeter.

De historiska byggnaderna ligger i hjärtat av Helsingfors och den äldsta byggdes 1910. Projektet har höga hållbarhetsmål och förväntas bli LEED-certifierat.

Renoveringen påbörjas i juni 2021 och beräknas vara klar under andra kvartalet 2023.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 66 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade cirka 14 800 anställda under 2020.